Paste your Google Webmaster Tools verification code here

We Zijn Trots Op Ons Werk


We houden van ons werk en we delen onze dagelijkse activiteiten graag met jou. Het is tenslotte jouw steun die dit alles mogelijk maakt!

Klik op de projecten hieronder voor meer informatie.


1 2 3

4 5 6

7 8 9

 12 11  10


1

Lange voorarrest tijden, weinig of geen activiteiten in huizen van bewaring en een groot aantal mensen dat in voorlopige hechtenis zit. Dit zijn enkele redenen waarom POP een kaarsenmakerij heeft ontwikkeld om gevangenen in voorarrest in Kampala te trainen in het maken van kaarsen, zodat ze zichzelf en hun families kunnen onderhouden na vrijlating.

De training in kaarsen maken bestaat uit het leren maken van paraffine, bijenwas, gekleurde en reuk kaarsen en hoe kaarsen te maken met gerecyclede en huishoudelijke materialen. De gevangenen in voorarrest krijgen betaald voor de dagen dat ze in de kaarsenmakerij werken. POP verkoopt de kaarsen op de lokale Oegandese markt.

 Dit innovatieve project geeft vrijgelaten gevangenen een makkelijke en goedkope manier om van huis uit een inkomen te genereren, zodat ze geen werk hoeven te vinden.

Dit project is gesponsord door De Nederlandse Ambassade in Oeganda.

top


  2

Veel gevangenen in de dodencellen kunnen niet werken en hebben niet de middelen om rechtshulp te betalen of hun families te ondersteunen. POP werkt daarom met gevangenen in de dodencellen in de maximum beveiligde gevangenis in Kampala (Luzira Upper Prison) om ze de mogelijkheid te geven om geld te verdienen door sieraden te maken. Met glazen en papieren kralen maken we prachtige sieraden en handgemaakte producten, zodat de ter dood veroordeelden nieuwe vaardigheden kunnen leren, kunnen werken en een inkomen kunnen verdienen. Ze gebruiken dit geld om een advocaat te betalen, om hun families te ondersteunen (bijv. schoolgeld) en om benodigdheden in de gevangenis te kopen.

top


  3

Zonder vaardigheden is het moeilijk voor vrouwen die uit de gevangenis komen om voor zichzelf en hun kinderen te zorgen. Kleermakersvaardigheden kunnen de vrouwen helpen een inkomen te verdienen na vrijlating, om zo hun families te onderhouden. POP traint jonge vrouwen in kleermakersvaardigheden in de gevangenis in Gulu (Noord Oeganda) met de hulp van stafleden in de gevangenis.

In de training leren de vrouwen om kleren en genaaide producten van goede kwaliteit te maken. POP betaalt de vrouwen voor de producten die ze naaien en verkoopt deze producten om het project duurzaam te maken.

top


10

POP heeft een Naaicentrum geopend in het plaatsje Gulu (Noord Oeganda) om tijdelijk werk aan te bieden aan de pas vrijgelaten deelnemers van ons kleermakers project in Gulu Women’s Prison. Dit project helpt om de overgang naar de gemeenschap te vergemakkelijken.  We steunen de re-integratie van de vrouwen en bereiden hen voor op het opzetten van hun eigen inkomensgenererende activiteiten.

Het Naaicentrum fungeert ook als winkel voor de genaaide producten die in dit project worden gemaakt en voor de gevangenisproducten uit onze andere projecten.

Dit project wordt gesponsord door Forward Foundation.

top


9

POP heeft een kapsalon gebouwd in de vrouwengevangenis in Lira (Noord Oeganda) om de jonge vrouwen in de gevangenis kappersvaardigheden aan te leren, om ze werkervaring te geven en kleine inkomsten te verdienen om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien na de gevangenis. Door deze diensten aan te bieden aan de bevolking van Lira, hebben de vrouwen bovendien de mogelijkheid om hun relatie met de gemeenschap te verbeteren en hun terugkeer naar huis te faciliteren.

De gevangenen blijven hierdoor deel uit maken van de gemeenschap en kunnen op een waardevolle manier een bijdrage leveren aan de gemeenschap terwijl ze hun straf uitzitten. Dit verkleint het stigma dat is verbonden aan de gevangenis. De vaardigheden die de vrouwen opdoen, geeft hen de mogelijkheid om na vrijlating vanuit hun eigen huis een inkomen te verdienen.

Dit project wordt gesponsord door Forward Foundation.

top


4

Computers nemen een belangrijke plaats in in onze maatschappij. Kennis en vaardigheden in het gebruik van een computer zijn daarom bijzonder waardevol. Veel gevangenen hebben geen of weinig ervaring met computers. Om ze voor te bereiden voor hun terugkeer naar de gemeenschap, traint POP gevangenen in basisvaardigheden in het gebruik van een computer in het Computer Vaardigheden Project.

top


5

Eén van de belangrijkste factoren in de succesvolle rehabilitatie en re-integratie in de maatschappij na een gevangenisstraf is het vinden van een geschikte baan. Ex-gevangenen die een baan kunnen vinden om zichzelf en hun families te onderhouden hebben een kleinere kans op een terugval in de criminaliteit. Met het  Carrière Vaardigheden Project bereidt POP gevangenen voor op hun terugkeer naar de banenmarkt  na hun vrijlating  door ze de kennis en vaardigheden te geven om een passende baan te vinden.

top


6

 Schrijven is een goede manier voor gevangenen om na te denken over hun levens, hoe ze in de gevangenis zijn beland, hoe ze hun tijd in de gevangenis het beste kunnen gebruiken en wat hun plannen zijn voor na de gevangenis. In ons Schrijfvaardigheden Project  geeft POP schrijfmaterialen en workshops in schrijfvaardigheden in 16 gevangenissen in Oeganda.

Veel van de verhalen zijn ontroerend, inspirerend en educatief. POP publiceert daarom de beste verhalen elk kwartaal op een Gevangenis Muurkrant. De Gevangenis Muurkrant wordt verspreid in het hoofdkantoor van het gevangeniswezen en in de deelnemende gevangenissen, waar ze worden opgehangen op de muren van de receptie, de bibliotheek en de slaapzalen van de gevangenis om zo honderden gevangenen, stafleden en bezoekers te bereiken. Met de levenslessen en het advies dat de gevangenen delen in deze verhalen verlenen ze steun en hoop aan hun mede-gevangenen.

Lees hier de laatste editie van de Gevangenis Muurkrant.

Dit project wordt gesponsord door PostBank Uganda Ltd.

top


7

Veel gevangenen in de dodencellen en in de maximum beveiligde gevangenis in Kampala ontvangen nauwelijks of geen bezoekers gedurende hun tijd in de gevangenis. Het maakt een groot verschil voor deze gevangenen om steun en aanmoediging te ontvangen van buiten de gevangenis en daarom faciliteert ons Pen Pal Project de uitwisseling van brieven tussen penvrienden in Luzira Upper Prison en Nederland.

top


8

Sport is een geweldige manier om het fysieke en psychische welzijn van gevangenen te verbeteren en om ze te helpen hun zorgen te vergeten. POP organiseert halfjaarlijkse sporttoernooien in Gulu Women’s Prison and Gulu Men’s Prison om gevangenen een week met sportactiviteiten, ontspanning en entertainment te geven. Gedurende de toernooien spelen gemiddeld 27 vrouwen korfbal en 100 mannen voetbal.

Na de voorrondes organiseert POP de finale, waar de gehele gevangenispopulaties van beide gevangenissen van kunnen genieten. De winnende teams krijgen een geit en de POP sport beker.

top


11

 POP gebruikt dans om jongeren in de gevangenis te rehabiliteren.  Sinds 2011 werken we samen met Breakdance Project Uganda (BPU)  om breakdance lessen te geven aan jongeren en ter dood veroordeelden in de maximum beveiligde gevangenis in Kampala. BPU is opgericht door Oegandese jongeren en ondersteunt jongeren uit achterstandsgezinnen in Kampala en Gulu met behulp van de breakdance en hiphop cultuur.

Met ons breakdance programma in Luzira Upper Prison werken we aan de rehabilitatie van jongeren en ter dood veroordeelden door het verbeteren van hun fysieke en psychische welzijn. Breakdance helpt onze deelnemers om met de dagelijkse stress van de gevangenis om te gaan en ons programma biedt de gevangenen een geweldloze manier om hun conflicten op te lossen met behulp van ‘breakdance  battles’. Ons doel is ook om de re-integratie van de deelnemers na vrijlating te faciliteren door het bevorderen van sociale verantwoordelijkheid, het geven van vaardigheden om les te geven en door het aanbieden van een sociaal opvang netwerk van de breakdance gemeenschap in Kampala en Gulu.

top


12

 POP traint gevangenen om ze voor te bereiden op een succesvolle terugkeer naar de gemeenschap bij vrijlating. De training bestaat uit organisatie vaardigheden, vaardigheden in problemen oplossen, communicatie en interpersoonlijke vaardigheden, vaadigheden in conflict oplossing en verzoening (waaronder het omgaan met het stigma van de gevangenis), huishoud financiën en praktische zaken (zoals het opsporen van de familie, transport en accommodatie).