Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Doe Een Donatie!


Help ons om een betere toekomst op te bouwen voor gevangenen en hun families.


Hoe Kan Ik Doneren Aan POP?

Bedankt voor je support! Donaties zijn van essentieel belang voor POP. We zijn dan ook erg blij met POP Supporters!

Je kunt als volgt (maandelijkse) donateur worden:

1. 

Door je donatie over te maken naar onze bankrekening. Voor deze manier van doneren hoeven wij geen kosten te maken. 100% van je donatie gaat naar de projecten:

Rekeninghouder St. Product of Prison
Rekening nummer (IBAN) NL57INGB0006033558
BIC INGBNL2A
Bank ING
Plaats Amsterdam

Of 2….

Door deze link te volgen naar andere betaalopties

Donate Now (1)


 Waarom is jouw support hard nodig?

Veel van de mensen waarmee wij werken komen uit arme gezinnen en zijn niet of nauwelijks naar school geweest. Sommige belanden onschuldig in de gevangenis, krijgen zware straffen voor kleine vergrijpen of wachten jaren op hun proces zonder de hulp van een advocaat. Eenmaal in de gevangenis verblijven ze in overvolle cellen met eenzijdig voedsel en nauwelijks activiteiten.

Als ze uiteindelijk uit de gevangenis komen wordt het leven veelal niet makkelijker: ze hebben geen geld om hun leven weer op te pakken, hun vrouw of man is vaak hertrouwd of ze zijn niet meer welkom in hun gemeenschap en de kans op het vinden van een baan is erg klein door het stigma van de gevangenis.


Hoe word je geld besteed?

In onze projecten ligt de focus op het zelfredzaam maken van gevangenen door hen te trainen in beroepsvaardigheden zoals kappen, naaien, kaarsen maken en sieraden maken en door hen betaald werk aan te bieden.

Om gevangenen beter voor te bereiden op het leven na de gevangenis, geven we ook training in andere belangrijke levensvaardigheden, zoals computergebruik, werk zoeken, conflicten en problemen oplossen, verzoening en huishoud financiën.

Door gevangenen te trainen om hun medegevangenen te trainen (train the trainer) kunnen we per jaar veel gevangenen steunen met een relatief kleine organisatie (we bereiken gemiddeld 500 gevangenen met maar 4 stafleden in de hele organisatie).

Elke Euro, Dollar of Shilling maakt een enorm verschil voor de levens van de gevangenen en we zijn daarom erg dankbaar voor elke donatie! Een paar voorbeelden:

• € 5 – Een cursus computervaardigheden voor één gevangene;
• € 10 – Een cursus kaarsen maken voor twee gevangenen in voorarrest;
• € 25 – Een training voor kapper voor één vrouwelijke gevangene;
• € 50 – Een week werk van een (lokale) project coördinator;
• € 100 – Een maand tijdelijk werk voor een voormalig gevangene in ons naaicentrum in Gulu;


ANBI Informatie

De belastingdienst heeft Stichting Product of Prison aangewezen als algemeen nut beogende instelling (ANBI). Hierdoor genieten onze donateurs belastingvoordeel (klik hier voor meer informatie).

anbi-logo2-klein